Woonrevolte? Liever een concreet plan en locatie voor nieuwe woningen in Amersfoort.

Zondag 30 januari was er een “woonrevolte” in Amersfoort. En zoals bij een echte revolte was er ook een woonmanifest. Wat schetst onze verbazing? Geen enkel concreet plan om extra woningen te bouwen.

In Amersfoort hebben we al een breed gesteund deltaplan wonen waarin we aangeven hoe we bouwen voor de verschillende mensen in de stad. We bouwen bijvoorbeeld 35% sociale woningen, 20% voor het middensegment en slechts 45% voor de vrije sector.

Het is absoluut waar dat de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te lang zijn, maar het is ook waar dat de prijzen in de vrije sector voor veel mensen niet meer te betalen zijn. Voor de meerderheid van de Amersfoorters is een vrije sector woning de enige optie. Deze mensen hebben net zo goed recht op een woning! Daar is geen wachtlijst voor, die kunnen vaak helemaal geen woning meer vinden en worden dus de stad uit gedreven.

VVD Amersfoort wil daarom dat we vaart maken met de ontwikkelingen Langs Eem en Spoor, de Hoef en Bovenduist. Projectontwikkelaars zijn niet de vijand, maar ontwikkelen en bouwen samen met ons nieuwe woningen. Laten we kritisch luisteren naar de belemmeringen die zij ervaren en niet bij voorbaat roepen dat ze alleen maar uit zijn op winstbejag.

We willen ten slotte vooruit kijken naar wonen in Stoutenburg Noord. Dichtbij de snelweg en een OV-knooppunt, goed ingepast in de landelijke omgeving.

NB Meer weten over de VVD en dit onderwerp? Ons verkiezingsprogramma is opgebouwd uit 9 vragen, hier de link naar de vraag “waar kunt u wonen”. Snel lezen, dan hier de programmabite bij deze vraag. Of beluistert u dit onderdeel liever, dan kunt u hier klikken.