VVD Amersfoort presenteert kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018

De VVD kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort van 21 maart 2018 kent een aantal nieuwe en verrassende gezichten. Lijsttrekker Kees Kraanen (1968) en zittend raadslid Maarten Flikkema (1982), worden gevolgd door fractie-assistent Jelle Hengeveld (1992), nieuwkomer Hanneke Lap (1969) en voormalig raadsleden Dirk Dekker (1968) en Gerrit van Nieuwenhuizen (1957). De rest van de top-10 bestaat uit nieuwe gezichten: Ivo Beekers (1987), Elise van Plateringen-van 't Hazeveld (1957), Arjan van Daalen (1973) en Vincent Vivié (1989).

Maarten Flikkema is opgeleid als maritiem ingenieur en werkzaam als projectmanager bij een onderzoeksinstituut. Jelle Hengeveld volgt een lerarenopleiding geschiedenis en heeft de afgelopen raadsperiode ervaring opgedaan als fractie-assistent. Hanneke Lap is werkzaam als letselschadejurist. Dirk Dekker is senior business partner finance bij een onderneming in groene energie. De top-10 wordt gecomplementeerd door achtereenvolgens een ondernemer, een accountant, een informatiemakelaar in het Eemhuis en tevens werkzaam voor Citymarketing regio Amersfoort, een landmacht officier en nog een ondernemer. Met recht een team van Amersfoorters die midden in de samenleving staan.

Lijsttrekker Kees Kraanen is zeer content met de vastgestelde lijst: “Er is een goede mix is gevonden van jong aanstormend talent, in combinatie met ervaring. Dit geeft vertrouwen in de toekomst en garandeert dat de VVD de aankomende jaren kan blijven inzetten om Amersfoort nog mooier te maken.”
Ook VVD-voorzitter Wouter Verduyn toont zich tevreden: "Met Lijsttrekker Kees Kraanen en campagneleider Maarten Flikkema op nummer 2 heeft de VVD sterke trekkers op de lijst. Samen met de andere kandidaten zullen zij campagne voeren met ons VVD-verkiezingsprogramma “Jouw toekomst in Amersfoort”. En na de verkiezingen van maart 2018 zal de nieuwe fractie zich uiteraard inzetten om ons programma zoveel mogelijk gerealiseerd te krijgen."

De lijst wordt waardig afgesloten door de sinds 2010 zittende wethouder van Amersfoort, tevens eerste loco-burgemeester, Hans Buijtelaar.

De complete lijst van de VVD Amersfoort voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018:

 1.  Kees Kraanen
 2. Maarten Flikkema
 3.  Jelle Hengeveld
 4. Hanneke Lap
 5. Dirk Dekker
 6. Gerrit vanNieuwenhuizen
 7. Ivo Beekers
 8. Elise van Plateringen-van 't Hazeveld
 9. Arjan van Daalen
 10. Vincent Vivié
 11. Tim van Beek
 12. Emile Soria
 13. Herman Rozendaal
 14. Lizzy Polman
 15. Tjakko Smit
 16. Astrid Ens
 17. Henk-Jan Barské
 18. Herman Bodewes
 19. Heimen Hooijer
 20. Estel Vrielink
 21. Peter van der Woude
 22. Esther van Essen
 23. Edwin Zuijdendorp
 24. Margot Cooijmans
 25. Arend Pieterse
 26. Linda van der Eijck
 27. Hans Buijtelaar