9. Financiën

Hoe gaan we dat betalen?

    Onze visie

    De VVD Amersfoort staat voor een overheid die niet meer uitgeeft dan er binnen komt. Daar waar nieuwe activiteiten worden voorgesteld wordt eerst gekeken of andere activiteiten beëindigd kunnen worden om geld vrij te maken voor de nieuwe activiteiten. Het is gezond financieel beleid om regelmatig de uitgaven tegen het licht te houden en daarbij te kijken of deze activiteiten ons brengen wat we ervan hadden verwacht. We moeten niet bang zijn om activiteiten te stoppen als ze niet (meer) aan onze verwachtingen voldoen. Om de lasten voor inwoners laag te houden moeten we betere oplossingen verzinnen voor de voorzieningen waarvan het meeste gemeenschapsgeld wordt uitgegeven: zorg, welzijn en veiligheid.

    Onze actiepunten

        • Beleidsevaluaties kijken niet alleen naar wat er goed gaat maar ook wat er niet goed gaat of wat niet meer nodig is.
        • Belastingen en tarieven houden we tegen het licht in verband met de effectiviteit en wat de inwoner er voor terug krijgt.
        • Om de lasten voor inwoners laag te kunnen houden moeten we betere oplossingen verzinnen voor de voorzieningen waaraan het meeste gemeenschapsgeld wordt uitgegeven: zorg, welzijn en veiligheid.

        Dit onderdeel van ons verkiezingsprogramma terugluisteren in één minuut? Klik hier