Toezegging college bij VVD motie communicatie spreekuur Skaeve Huse wordt niet nagekomen.

De VVD is not amused. 

Wij trokken onze motie over de communicatie rond de eerste spreekuuravond over de concept kaderstellende notitie Skaeve Huse afgelopen dinsdag met een gerust hart in. Dit na de toezegging van de wethouder dat er een tweede bijeenkomst in oktober zou komen en de reactietermijn zou worden verlengd tot eind november. Dat geruste hart duurde helaas niet lang. 

Donderdagavond bij het eerste spreekuur bij De Dissel: geen spoor te bekennen van de gemeente. Stilzwijgend geannuleerd. Er is een aantal mensen voor niets gekomen of halverwege gekeerd toen dit ze ter ore kwam. Dat was exact onze reden om het college niet te vragen om te annuleren maar een tweede bijeenkomst te organiseren. (Eerst dachten we aan annuleren en gewoon alleen een nieuwe, maar bij de gedachte dat er maar één voor niets op de stoep zou staan hebben we dat toch anders in de motie gezet.)

En een toezegging de reactietermijn op de notitie voor inwoners op te rekken naar eind november? Eind november blijkt in collegetaal 22 oktober te zijn. Dus mensen die op de tweede bijeenkomst van 11 oktober langskomen met vragen en daarna hun mening op de notitie willen gaan geven moeten de laptop meenemen op herfstvakantie die afloopt op…precies: 22 oktober! Dat is niet in de geest van de participatie gids en daarnaast geheel niet onbelangrijk: het college wist heel goed dat als het in de toezegging 22 oktober had gezegd wij onze motie niet hadden ingetrokken. Dan hadden wij, i.v.m. die schoolvakantie, minstens om 29 oktober of begin november gevraagd. 

De toezegging wordt dus niet uitgevoerd zoals deze beloofd is. Spelregels uit de participatie gids en spelregels tussen raad en college. In dit geval heeft het college zich aan beiden in een tweetrapsraket niet gehouden. We roepen de wethouder op dit z.s.m. te corrigeren!