VVD - Tijdige communicatie over spreekuur Skaeve Huse

We hebben in Amersfoort spelregels afgesproken rond burgerparticipatie. Bij de presentatie van het coalitieakkoord is ook aangegeven hoe belangrijk burgerparticipatie voor het college is. Met de communicatie over het spreekuur over de concept kaderstellende notitie Skaeve Huse heeft het college zich niet aan de spelregels gehouden. 

Wetende dat je brief en de krant, met daarin een uitnodiging voor een bijeenkomst op 14 september, pas op 6 september op de deurmatten vallen, komt niet in de buurt van de termijnen uit de spelregels. 

Daarom diende de VVD voor de raadsvergadering van 12 september 2023 een motie in om het college op te roepen om een tweede bijeenkomst te organiseren waarbij de spelregels uit de participatie gids wél gevolgd worden en daarnaast de reactietermijn op de notitie te verlengen. 

De wethouder gaf aan dat de VVD gewoon gelijk had en zal stappen zetten om het te herstellen. Er komt een tweede bijeenkomst in oktober en de reactietermijn wordt verlengd tot in november. Inwoners kunnen dus een nieuwe brief verwachten. Met deze toezegging kon de VVD de motie met een gerust hart intrekken.

Hier de link naar de motie:

https://amersfoort.notubiz.nl/document/13133058/1