Ivo Beekers stopt als raadslid voor VVD Amersfoort

Met ingang van de raadsvergadering van 4 oktober legt Ivo Beekers zijn functie als raadslid van de VVD voor de gemeente Amersfoort neer. Vandaag heeft hij het volgende bericht gedeeld met zijn collega-raadsleden en de burgemeester geïnformeerd over zijn besluit.

De afgelopen periode heb ik veel nagedacht over de manier waarop ik mijn tijd en aandacht verdeel in mijn leven. Tijdens mijn eerste termijn als raadslid was dat voor mijn gevoel in balans. Deze balans is gaandeweg afgenomen. Het werk als raadslid is dynamisch en vraagt veel. Soms meer dan ik kan geven of wil geven. Raadslid kan je niet half doen, je doet het helemaal of helemaal niet. Door te stoppen als raadslid ontstaat rust voor mijzelf en tijd voor de belangrijke mensen in mijn leven.

Het was een voorrecht om als raadslid voor de VVD en voor alle inwoners van Amersfoort, een zetel in de gemeenteraad in te nemen. Ik gun mijn opvolger en alle andere raadsleden veel energie en wijsheid voor onze stad en dorpen. Het is inspirerend geweest om nieuwe en ervaren raadsleden aan het werk te zien. Dat zal ik nu van een grotere afstand moeten waarnemen. 

De afgelopen jaren heb ik veel van jullie gesproken en beter leren kennen. Als politicus, maar vooral als mens. Allemaal willen we Amersfoort beter maken, iedereen vult dat plaatje voor zichzelf in. Maak er met elkaar een mooiere gemeente van en respecteer elkaars verschillen.

Aan mijn fractiegenoten veel succes. Vanuit de oppositie laten wij ons liberale geluid horen. Werk samen waar dat kan om resultaten te behalen. Met of zonder coalitie. Linksom of rechtsom.

 
Hans Lemain zal de vrijgekomen zetel van Ivo invullen en Marleen van den Nieuwendijk zal de zetel van Kees Kraanen gedurende zijn ziekteverlof innemen.