Verkiezingsprogramma VVD Amersfoort in lettertype voor dyslectici

Vorige week ontving VVD Amersfoort een enthousiaste oproep van Sander Mulders, onze liberale collega uit Oosterhout. Op zijn initiatief is het Oosterhoutse verkiezingsprogramma geschreven in een lettertype dat speciaal is ontwikkeld voor dyslectici. Dit lettertype zorgt er voor dat de letters minder dansen en makkelijk leesbaar zijn. Hij gaf aan het onwijs gaaf te vinden als wij ook mee willen doen aan dit initiatief en op deze manier de politiek in Nederland een stukje beter begrijpelijk te maken.

Sander vertelt: ”Zolang ik me kan herinneren heb ik een zware vorm van dyslexie. In mijn schoolcarrière en huidige werk ben ik altijd op zoek naar manieren om met dyslexie mijn werk te doen. Soms met behulp van een laptop of extra tijd bij een examen. Door slim gebruik te maken van moderne technieken en hulpmiddelen, zorgen we ervoor dat taal steeds minder een beperkende factor is en het ruimte geeft om te focussen op de kwaliteiten bij dyslectici”.

Challenge accepted Sander! Natuurlijk willen wij deelnemen aan dit mooie initiatief. VVD Amersfoort hoopt op deze manier een steentje bij te dragen aan de leesbaarheid en begrijpelijkheid van de politiek voor mensen met dyslexie. Wie volgt? 

Zie hier ons verkiezingsprogramma in dit lettertype: