VVD presenteert Roald van der Linde als nieuwe wethouder


Met trots draagt de Amersfoortse VVD fractie Roald van der Linde (52) voor als nieuwe wethouder in de gemeente Amersfoort. Van der Linde was de afgelopen 8 jaar lid van de Tweede Kamer namens de VVD en daar woordvoerder op onder meer de dossiers wonen, pensioenen en binnenlandse zaken. In de laatste kabinetsperiode was hij ook lid van het fractiebestuur van de VVD. Maarten Flikkema, fractievoorzitter van de Amersfoortse VVD, geeft aan blij te zijn met de voordracht: “We hebben de afgelopen week snel kunnen schakelen en na gesprekken met verschillende kandidaten heeft de fractie gekozen voor Roald als nieuwe wethouder”. 

Op 30 april jl. kwam de functie van wethouder vrij nadat Hans Buijtelaar had aangegeven ruimte te maken voor een ander om een oplossing voor de Westelijke Ontsluiting aan te dragen. Van der Linde neemt de portefeuilles Mobiliteit, Sport en Vathorst op zich en een aantal grote projecten zoals de Kop van Isselt, Bovenduist en het Stationsgebied. Flikkema: “Er liggen veel uitdagende taken op het bureau van Roald te wachten zoals de Kop van Isselt, Bovenduist en doorpakken met de aanbesteding van de Westelijke Ontsluiting.”
 
Roald van der Linde woont in Rotterdam en heeft aangegeven zoveel mogelijk in Amersfoort te zullen verblijven. Van der Linde: “Als wethouder moet je veel in de stad zijn om gevoel te krijgen voor wat er in de samenleving speelt. Met sport in mijn portefeuille zal ik ook langs de lijn staan als de COVID-richtlijnen dat weer toestaan. Ik kijk ernaar uit om met de stad en de inwoners kennis te maken.” Van der Linde heeft een doctoraal in bedrijfseconomie en Nederlands recht, is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor bergsport. 
 
Van der Linde heeft de afgelopen week een aantal keer de gemeente Amersfoort bezocht: “Nadat ik door de fractie was gebeld of ik beschikbaar was voor de functie ben ik direct naar Amersfoort gegaan om opnieuw kennis te maken met de stad. Ik had me niet gerealiseerd hoe mooi de binnenstad is en hoe mooi de uitbreiding van de stad is geworden.”
 
Roald van der Linde zal in het Besluit van 25 mei 2021 aan de raad worden voorgedragen als wethouder.