Grote waardering voor wethouder Buijtelaar


Wethouder Hans Buijtelaar heeft besloten zijn positie beschikbaar te stellen in het belang van de stabiliteit van het stadsbestuur. Met zijn vertrek verliest Amersfoort een ervaren bestuurder. Maarten Flikkema, fractievoorzitter VVD Amersfoort: “Hans heeft in de afgelopen 11 jaar dat hij wethouder is geweest zoveel voor Amersfoort betekend. Hij heeft zich altijd ingezet voor het belang van de stad om het fundament te leggen voor een stad die in alle opzichten groeit. Daarnaast heb ik persoonlijk veel geleerd van zijn scherpe analyses, overzicht en rust in alle situaties. Amersfoort, de VVD en ik zijn Hans veel dank verschuldigd.”
 
Buijtelaar werkte graag aan uitdagende klussen en zette zich in voor het mogelijk maken van de groei van de stad. Hij geeft niet alleen zichtbare, maar vooral ook veel voor de buitenwereld onzichtbare zaken in gang gezet om de stad klaar te maken voor de toekomst. Enkele voorbeelden van zichtbare resultaten van Buijtelaar zijn sportcomplex de Amerena, de Kersenbaan, eerste stappen tot de herontwikkeling van de Kop van Isselt tot een woonwijk en het verbeteren van de (fiets) bereikbaarheid van de stad. Daarnaast heeft hij achter de schermen in het stadhuis veel bereikt en gezorgd voor stabiliteit in de verschillende colleges. “Hij heeft een waanzinnige dossierkennis, ik heb ongelofelijk veel bewondering en waardering voor wat hij voor onze mooie stad heeft betekend. Het siert hem dat hij de stad en de partij belangrijker vindt dan zijn eigen ego en ruimte creëert voor de toekomst. Het is dan wel zaak dat de coalitie deze ruimte ook pakt voor de stabiliteit van het stadsbestuur” aldus Maarten Flikkema. 
 
Buijtelaar is 11 jaar wethouder geweest in Amersfoort, in die tijd was hij er altijd bij als er iets in de stad te doen was. Onder sommigen is hij ook wel bekend als DJ Hans Buijtelaar. Op koningsnacht 2019 was hij de openingsact voor de aftrap van de festiviteiten. Flikkema: “Hans is benaderbaar en met veel humor en zelfspot weet hij het ijs te breken. Het binnenhalen van de kinderen op de avondvierdaagse is daar een goed voorbeeld van.”